Ufgwermts

Natüürlig isch s Ässen im Spidaal nit s Wichtigscht – aber sicher s Zöitwichtigscht. Drumm chan ich nit verstoh, as Lüt git, wo mäine, as Ufgwermts us de Microwälle glyych guet schmeckt wie Früschgmachts. Dorum isch dä, wo deene im Unispittel z Basel aageh hed, as ufgwermts Saltimbocca us der Microwälle öbbis Guets isch, e Rossdüscher. S nit ufglöösti Pulver, won e muuderige Maa in der Suppe gfunde hed, loot sich ganz äifach lööse: Im men e früschi Suppe macht.

Rossdüscher = Scharlatan

muuderig = kränkeln

im = in dem

Dieser Beitrag wurde in Basler Zeitung veröffentlicht. Ein Lesezeichen auf das Permalink. setzen. Kommentieren oder einen Trackback hinterlassen: Trackback-URL.

Einen Kommentar hinterlassen

Ihre E-Mail wird niemals veröffentlicht oder weitergegeben. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Sie können diese HTML-Tags und -Attribute verwenden <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*